Velfac-fönster – elegans och kvalitet för ditt hem

14 februari 2024 Maja Bergman Lindberg

editorial

Velfac-fönster har blivit synonymt med elegans, hållbarhet och energieffektivitet. Med en design som ofta beskrivs som modern och innovativ, har varumärket lyckats skapa ett namn som står för kvalitet. I denna artikel utforskar vi vad som gör Velfac till en ledande aktör på fönstermarknaden och varför allt fler väljer just dessa fönster för sina hem och byggprojekt.

Vad är Velfac-fönster?

Velfac, som är en del av den internationellt erkända VKR Gruppen, har en lång tradition av att tillverka fönster. Företaget grundades i Danmark och har en historia som sträcker sig över 70 år. Det som skiljer Velfac från andra fönsterproducenter är deras passion för design, funktion och miljötänk. De tillverkar fönster som inte bara ser bra ut utan också uppfyller höga standarder när det gäller energieffektivitet och hållbarhet.

Design och funktionalitet

Velfac fönster kännetecknas av sin minimalistiska och stilrena design, vilket gör dem till ett populärt val för både nya och renoverade byggnader. Fönster från Velfac finns i en rad olika stilar och kan specialanpassas för att möta specifika behov och önskemål. Den unika konstruktionen, där aluminium används på utsidan för att stå emot väder och vind, och trä på insidan för en varm och naturlig känsla, är något som särskilt uppskattas.

Velfac fönster

Energieffektivitet och hållbarhet

Energieffektiviten hos Velfacs fönster är inte bara bra för miljön utan också för hushållets energiräkningar. Fönstren är kända för sin förmåga att bibehålla värme och därmed reducera kostnaderna för uppvärmning av bostaden. Samtidigt bidrar de till ett behagligt inomhusklimat året runt. Velfac lägger dessutom stor vikt vid hållbarhet i sin produktionsprocess och använder sig av material och metoder som är så skonsamma mot miljön som möjligt.

Installation och underhåll

Att installera fönster kan ibland upplevas som en komplicerad process, men med Velfac-fönster följer klara instruktioner och de har även ett nätverk av kvalificerade installatörer. Fönstren är konstruerade för att vara långvariga och kräver minimalt med underhåll, vilket sparar tid och pengar över tid. Den släta ytan på aluminiumdelen är lätt att rengöra och träsidan kan enkelt ommålas eller betas för att anpassa sig till förändringar i hemmets inredningsstil.

Kundservice och garantier

För att säkerställa att kunderna är fullständigt nöjda, erbjuder Velfac utmärkt kundservice och upp till 10 års garanti på sina fönster. Garantin täcker både materialet och utförandet, ett bevis på företagets förtroende för sina produkter. Denna trygghet är en av anledningarna till att så många kunder väljer Velfac vid både nybyggnation och renoveringar.

Varför välja Velfac-fönster?

Genom att välja Velfac för ditt fönsterbyte eller ditt nya byggprojekt investerar du inte bara i estetik och komfort utan också i energieffektivitet och hållbarhet. Du blir del av en långsiktig lösning som upprätthåller sitt värde och bidrar till en förbättrad miljö. Velfac-fönster representerar en modern livsstil där kvalitet, design och omtanke om planeten går hand i hand.

Fler nyheter